Ingredienser:
- 5 bitar kycklingfilé
- 2 paket bacon
- ca 150-200 g grönmögelost
- smör
- svartpeppar
Såsen:
- smör
- knappt 1 dl vetemjöl
- 3 dl grädde
- 5 dl mjölk
- drygt 1½ msk dijonsenap
- ca 1-2 msk gula senapsfrön
- malen vitpeppar
- salt
- 1/2 kryddmått malen nejlika
Sätt på ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form med smöret. Om kycklingfiléerna tinat, gör en skåra i dem på ovansidan. Stick ner en bit ost i denna skåra. Om filéerna fortfarande är frysta, lägg helt enkelt osten ovanpå. Krydda med lite grovmalen svartpeppar. Linda därefter filén med bacon, ungefär 3-4 bitar per filé brukar vara lagom. Placera allt i ugnen, för frysta filéer tar det drygt en timme innan allt är färdigt.
Medan kycklingen står i ugnen kokar du ris och gör såsen: Börja med en vanlig bottenredning på smör och vetemjöl, häll efter hand i grädde och mjölk medan du vispar ordentligt så att det inte bränner i botten eller klumpar sig. Häll i dijonsenap och kryddor, smaka av. Den ska inte vara alltför senapsstark - senapskornen tillför ytterligare lite sting. Dessa lägger du i mitt slutet så att de får koka ihop med resten av såsen och bli mjuka.
Servera kycklingen, förutom med det kokta riset och såsen, med en härlig grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar