måndag 22 september 2008

Köttkorvsoppa

Soppa är god, billig, och lättlagad mat. Gör lite extra och använd som matlåda!


  • 1 stor köttkorv (ca 500 g)

  • ca 1 liter vatten

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • ca 1 tsk salt

  • 6-8 kryddpepparkorn

  • 3-5 vitpepparkorn

  • 8-10 potatisar

  • 1 kålrot

  • 3-4 stora morötter

  • ½ purjolök, den gröna änden


Häll vatten i en kastrull, lägg till salt, buljongtärning och pepparkorn. Koka upp och lägg i korven, se till att den är helt täckt av vätska. Låt sjuda i mellan en halvtimme och tre kvart. Under tiden, lägg efterhand i tärnade grönsaker - först kålrot och morötter, sedan potatis, och sist strimlad purjolök (bara någon minut innan servering). Lyft upp korven, skiva i bitar och lägg tillbaka i soppan.

Servera ångande het med en smörgås till.

Inga kommentarer: