torsdag 27 november 2008

Kaneldoftande linser


  • 2-3 gula lökar

  • rapsolja

  • 1 halv aubergine (kan ersättas med andra grönsaker - exempelvis squash, morötter, palsternacka eller liknande)

  • 1 burk krossade tomater

  • 4-5 dl färdigkokta linser (följ instruktionerna på förpackningen)

  • 1 tsk socker

  • salt

  • svartpeppar

  • ca 1 tsk kanel

  • torkad malen chilipeppar


Skala, hacka och fräs löken. Medan löken ligger i pannan tärnar du auberginen. Fräs även den. När grönsakerna fått fin färg, blanda i tomater, linser, socker och kryddor. Låt koka samman och smaka av. Kanelsmaken ska vara tydlig men inte kraftig. Var försiktig med chilin - det är bara en lätt eftersmak som behövs.

Servera med exempelvis ris, pasta eller cous-cous.

Inga kommentarer: