söndag 25 maj 2008

Rabarberkräm

Ingredienser:

  • Rabarber

  • Vatten

  • Strösocker

  • Potatismjöl


Rensa rabarberstängerna och skär i tunna skivor. Koka upp i en kastrull med vatten så att det täcker skivorna och rikligt med socker (ungefär lika mycket som rabarberna, är du osäker, smaka av innan du reder krämen). När rabarberna kokat sönder, red med potatismjöl (vispa ut potatismjölet i lite kallt vatten innan du häller i, annars är det risk för klumpar). Låt svalna. Servera med kylskåpskall mjölk.

2 kommentarer:

Malin Sandström sa...

Rabarber är en bra studentråvara - ofta finns den i familjens/mormors/kompisens föräldrars trädgård i stora mängder (= gratis), den håller rätt länge efter att man har plockat den och den läcker inte smak till allt annat man har på sin kylskåpshylla (om man nu bor i korridor).

Jag skulle ha lagt i en kanelstång i krämen, med. Inte så fasligt dyrt, och tar man upp dem och torkar dem kan man (i nödfall) använda dem ett par gånger till.

Magnus Persson sa...

Kanelstång låter som intressant kryddning. Jag är uppväxt med att kanelstång endast används i risgrynsgröt, men jag kan tänka mig att det passar med rabarber också. :-)