söndag 15 juni 2008

Strömminglåda

Ingredienser:

  • 300 g strömmingsfiléer

  • smör

  • kaviar

  • ca ½ dl hackad dill

  • 2 dl creme fraiche

  • drygt ½ dl tomatpuré

  • salt

  • svartpeppar

  • ströbröd


Tina strömmingen och klipp av ryggfenorna. Smörj en ugnsfast form med lite smör. Kläm ut lite kaviar på filésidan av strömmingarna, strö över ungefär en tesked hackad dill och rulla ihop till ett knyte. Lägg i formen.

När du rullat ihop alla strömmingarna, blandar du creme fraiche med tomatpuré, en aning salt (gärna havssalt) och peppar, och bred ut jämnt över strömmingarna. Täck slutligen lådan med ett jämnt lager ströbröd på toppen.

Gräddas i förvärmd ugn, 225 grader, ca 20-30 minuter. Serveras med fördel med potatismos och gröna ärter.

Inga kommentarer: