lördag 5 juli 2008

Örtfärsfyllda paprikor

Ingredienser:

  • 2-4 gula eller röda paprikor

  • ca 250 g köttfärs

  • knappt 1 dl ströbröd

  • mjölk

  • 1 ägg

  • örtkryddor efter smak, exempelvis rosmarin, dragon eller timjan

  • riven ost

  • olivolja

  • salt och peppar


Blanda ströbrödet med 1-1,5 dl mjölk och låt stå och svälla. Lägg under tiden köttfärsen i en rostfri bunke, tillsammans med lite vitpeppar, en gnutta salt, ägget samt rikligt med ortkryddor. Rör ihop. Smörj en ugnsfast form med en aning olivolja, ta ur kärnhuset ur paprikorna och dela dem i halvor. När ströbrödsblandningen svällt färdigt, rör i även den i köttfärsen. Lägg paprikahalvorna i formen och klicka i köttfärsen. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen, 225°C, ca 30-40 minuter.

Jag valde att servera mina paprikor med cous-cous och ostsås, men det finns säkert fler variationer på serveringsalternativ.

Inga kommentarer: